Vaig tractar de vestir-me de cap a peus amb un swag lliure


Per a tots els missatges de Salesforce sobre la custòdia del medi ambient, que van donar lloc a la seva decisió d’eliminar el swag gratuït, inclòs el la famosa motxilla Dreamforce — Encara hi ha un autèntic excés de mercaderia de l’empresa a Dreamforce, the tecnologia conferència agafant el centre de la ciutat San Francisco aquesta setmana.

Dimecres, el segon dia del mega conferència-slash-festival de música-slash-campament d’estiu corporatiu, estava cansat de la sobrecàrrega d’estímul i de la línia d’espera. Així que em vaig embarcar en un petit joc: podria vestir-me, de cap a peus, amb un swag gratuït de Dreamforce?

Un tros de saviesa òbvia: les conferències corporatives i els esdeveniments de networking són fonts increïbles de roba que us posareu una vegada i us deixareu als recessos profans del vostre armari. Per compensar l’alt preu i la fugida de cervells d’haver de donar la mà i connectar-se amb desenes de desconeguts al dia, obteniu la promesa d’un regal gratuït. És una manera d’interacció pavloviana: donar la mà, obtenir un premi.

Enlloc és més evident que Dreamforce, on tota la planta baixa del Moscone Center (o, per parlar de Salesforce, el càmping) només supura amb s—t lliure.

Entre els premis que teniu a la vostra disposició, més enllà de les bosses i ampolles d’aigua habituals: dibuixos de caricatures, espumadors de llet i innombrables sessions fotogràfiques. Vaig rebre una ampolla de rentat de cara només per estar entre el públic d’algun programa de jocs patrocinat per L’Oreal. També hi ha moltes, moltes loteries. Entre els que vaig veure dimecres: AirPods i AirPod Maxes, Nike Jordans, una guitarra signada pels Red Hot Chili Peppers, drons, un Segway i un massatge Theragun. (Alguns cotxes estaven exposats, però no estava clar si estaven a l’abast.)

Així que vaig pensar que no hauria de ser massa difícil engalanar els logotips de l’empresa des del cap fins als peus.

Algunes regles bàsiques per a aquest petit experiment: sense duplicats (no necessito 10 samarretes de diverses startups) i sense bosses (com a brossa de xec blau, ja en tinc massa).

Va anar molt bé. Primerament. En entrar al campament, l’estand de TikTok estava repartint gorres de beisbol gratuïtes. Vaig donar la mà i vaig agafar el meu barret blau. Aleshores, endinsant-me, vaig conèixer un home simpàtic d’una empresa anomenada Coveo: em va felicitar els pantalons, vam fer broma i em va donar dos parells de mitjons de ratlles. Fins ara, tot bé.

Em vaig posar una mica avariciós. Algunes persones en un estand estaven agafant dessuadores amb caputxa. Jo volia una dessuadora, així que hi vaig anar. Un home simpàtic, que em va parlar d’una empresa anomenada LeanData, va esclatar la meva bombolla i em va dir que les dessuadores eren exclusivament per als clients. (Em va assegurar que tampoc no podia enganxar-ne cap, ni tan sols com a empleat.) El meu premi de consolació: una samarreta verda.

Això va ser en un període de 20 minuts. Aleshores, els reptes van començar a sorgir. En un mar de samarretes, motxilles i tasses de cafè gratuïtes, no hi havia pantalons. Cap empresa destinaria milers de dòlars per a qualsevol pantalons, ja siguin pantalons curts de niló o pantalons de xandall. Fins i tot Salesforce, a la seva “Dreamstore” de la marca Dreamforce, no venia ni pantalons ni pantalons curts.

Fins i tot Dreamstore, que ven bodies i peluixos de Salesforce, no tenia pantalons.

Fins i tot Dreamstore, que ven bodies i peluixos de Salesforce, no tenia pantalons.

Joshua Bote/SFGATE

Pel que fa a les sabates, almenys dues empreses estaven oferint sabatilles d’esport en un sorteig. Em vaig apuntar a un d’ells, cortesia de Five9. (En escriure, no vaig guanyar.)

Més enllà del repte de vestir-me la meitat inferior, hi havia un altre problema més ètic: em vaig cansar de connectar amb l’aparença d’aconseguir mercaderies. Com la gent pot somriure i connectar-se durant tres dies seguits, quan amb prou feines podia moure’l durant una hora, em supera. Em vaig sentir una mica malament per tots els venedors, presentant les seves presentacions a algú que només estava interessat en el tracte que havien d’oferir. Ha de ser esgotador estar sempre connectant, fregant-se les mans crues amb encaixades de mans. També hi ha el malestar més gran d’un esdeveniment com aquest: cap quantitat de swag pot omplir el forat existencial de les sessions sobre com optimitzar l’ús d’un programari corporatiu.

Un barret de TikTok, una samarreta LeanData i mitjons Coveo van ser tot el que vaig poder reunir.

Un barret de TikTok, una samarreta LeanData i mitjons Coveo van ser tot el que vaig poder reunir.

Joshua Bote/SFGATE

Els meus dies de conman de mercaderies, de moment, s’han acabat. Però si algú té un parell de pantalons per donar-me, li donaré la mà (molt, increïblement a contracor) i escoltaré el discurs de la vostra empresa.